Producenci
Bestsellery
Baton Owocowy Kawa & Orzech 35g - Dobra Kaloria
Baton Owocowy Kawa & Orzech 35g - Dobra Kaloria

2,69 zł

Cena regularna: 2,99 zł

Najniższa cena: 2,69 zł
szt
Baton Owocowy Kokos & Orzech 35g - Dobra Kaloria
Baton Owocowy Kokos & Orzech 35g - Dobra Kaloria

2,45 zł

Cena regularna: 2,79 zł

Najniższa cena: 2,45 zł
szt
Inni Kupili Również

Koszty Dostawy

Orlen Paczka Delikatesy z Natury

10.99 zł

InPost Paczkomaty Delikatesy z Natury

12.99 zł

InPost Kurier Delikatesy z Natury

14.99 zł

DHL Kurier Delikatesy z Natury

15.99 zł

Darmowa dostawa od 279 zł*

*Dotyczy zamówień opłaconych z góry

Oceń nas w Google

Oceń Delikatesy z Natury w Google

Zakwaska do Jogurtu Żywe Kultury Bakterii BifiVit bezglutenowe 2 Fiolki 1g - Vivo

Zakwaska do Jogurtu Żywe Kultury Bakterii BifiVit 2 Fiolki 1g - Vivo
  • Korzystna Oferta
Dostępność: 3
Wysyłka w: do 72 godzin
Dostawa: Więcej szczegółów na stronie „Dostawa” sprawdź koszty dostawy
Cena: 12,85 zł

Cena regularna: 17,29 zł

12.85
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 12,85 zł Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.
ilość szt

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 4.8
Producent: Vivo
Kod EAN: 4820148053814

Opis

Zakwaska do Jogurtu Żywe Kultury Bakterii BifiVit bezglutenowe 2 Fiolki 1g - Vivo

Opis produktu

Zakwaska do Jogurtu Żywe Kultury Bakterii BifiVit bezglutenowe marki Vivo to żywe kultury bakterii do przygotowania w domu naturalnego jogurtu probiotycznego. Domowy jogurt charakteryzuje się najwyższą świeżością i znakomitym smakiem oraz co najważniejsze, kulturami bakterii o wysokiej aktywności.

Domowy jogurt przygotowany wg instrukcji nie zawiera żadnych zbędnych dodatków takich jak: mleko w proszku, cukier, zagęstniki, barwniki czy wzmacniacze smaku. Przygotowując go w domu mamy gwarancję naturalności produktu. Do jego zrobienia wystarczy stalowy garnek lub słoik. Najlepszy wychodzi na mleku 3,2% lub pełnotłustym.

Jogurt uzyskany z Zakwaski Bifivit ze względu na bogactwo zawartych w nim kultur bakterii mogą z powodzeniem spożywać również osoby dorosłe. Przyjazne człowiekowi bakterie wchodzące w skład Bifivitu aktywnie rozmnażają się w mleku, zapewniając jogurt z żywą florą bakteryjną. Jogurt uzyskany z Zakwaski Bifivit zawiera nie tylko wysokie stężenie kultur bakterii ale również ich metabolity, które powstają w trakcie ukwaszania mleka (są to polisacharydy, witaminy, kwasy tłuszczowe, enzymy itd.).

W skład Bifivit wchodzą bifidobakterie, laktobakterie kilku szczepów. Bakterie te spełniają następujące funkcje:

Bifidobacterie:

  • zawierają florę bakteryjną, w tym bifidobacterie lactis, obecne w mleku kobiety karmiącej
  • wykazują wysoką aktywność antagonistyczną wobec bakterii gnilnych i patogennych;
  • przez wytwarzanie organicznych kwasów tłuszczowych uczestniczą w utylizacji substratów pokarmowych i aktywacji przyściennego trawienia w przewodzie pokarmowym;
  • syntetyzują aminokwasy i białka, witaminę K, kwas pantotenowy, witaminy z grupy B : B1 - tiamina, B2 - ryboflawina, B3 – kwas nikotynowy, Bc - kwas foliowy , B6 - pirydoksyna;
  • sprzyjają wzmocnieniu procesów wchłaniania jonów wapnia, żelaza czy witaminy D

Laktobakterie - pałeczki kwasu mlekowego:

  • w swoich procesach życiowych wchodzą w złożone interakcje z innymi mikroorganizmami, wskutek czego stłumieniu ulegają patogenne bakterie gnilne i ropne, względnie patogenne mikroorganizmy, przede wszystkim z rodzaju Proteus,
  • podczas normalnego metabolizmu, są zdolne wytwarzać kwas mlekowy, nadtlenek wodoru, produkować lizozym i inne substancje o działaniu antybiotycznym: reuterynę, plantaritsin, lactocidine, laktolin;
  • w żołądku i jelicie cienkim lactobakterie we współpracy z organizmem gospodarza są głównym mikrobiologicznym ogniwem tworzenia się kolonizacyjnej flory,
  • wykazują wysoką aktywność antagonistyczną wobec patogennych mikroorganizmów;

Bifivit polecany jest dla:

  • osób w każdym wieku, w codziennej diecie,
  • dla dzieci od 6 miesiąca życia,
  • dla chcących dostarczyć do organizmu bifidobakterie i laktobakterie,
  • przy infekcjach bakteryjnych i grzybiczych.

Zawartość opakowania: 2 Fiolki po 0,5g

Masa netto: 1g

Składniki

Maltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii: Bifidobacterium lactis (2 szczepy), Bifidobacterium infantis, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (2 szczepy), Streptococcus thermophilus, Lactobacillus paracasei.

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 1155 kJ / 276 kcal
Tłuszcz 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 60 g
w tym cukry 20 g
Białko 8 g
Sól 0 g

Sposób użycia

Do przygotowywania domowych jogurtów. Propozycja podania: jogurt z truskawkami, ziarnami słonecznika i pestkami dyni.

Sposób przygotowania

  1. 1-3 l mleka pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temp. +37 do +43 st. C.
  2. Do mleka dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj.
  3. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin.
  4. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin - jogurt dodatkowo zgęstnieje.
  5. Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić mleko jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry mleka.

Informacja alergenna

Brak

Zalecane warunki przechowywania

Przechowywać w lodówce w temperaturze od +2 do +8 stopni C.

Szczegóły produktu

Parametr Informacja
Kraj Producenta Ukraina
Wegetariański Tak

Szczegóły produktu

Produkt wegetariański Tak
Dystrybutor Gama-Tech, al. Jerozolimskie 31 m. 14, 00-508 Warszawa

Koszty dostawy Więcej szczegółów na stronie „Dostawa”

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 885 903 904
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium